Bibliotheken doen eigen muziekcollectie van de hand

EMMEN/HOOGEVEEN

Bibliotheken in Drenthe stoppen per 1 november met uitlenen van cd's uit eigen muziekcollectie. De klanten kunnen vanaf dan gratis gebruik maken van Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

Momenteel is er nog een collectie cd’s en muziek-dvd’s aanwezig in Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen, van waaruit iedereen in de provincie kan reserveren. Het opheffen van deze collecties houdt in dat er in Drentse bibliotheken geen cd’s en muziek-dvd’s meer zullen staan. Dit besluit is gebaseerd op het gegeven dat het om een relatief dure collectie gaat voor een kleine gebruikersgroep. Daar komt bij dat de bibliotheken een aantrekkelijk alternatief kunnen bieden: Muziekweb.

Te koop

De huidige muziekcollecties van Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen worden te koop aangeboden. Om dit voor te bereiden is het lenen en reserveren uit deze collectie vanaf 1 november 2018 niet meer mogelijk. De verkoop van de muziekcollectie start op zaterdag 1 december tijdens de openingstijden van Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen.