Oktobermaand Kindermaand in Coevorden

COEVORDEN

In oktober is het kindermaand in Drenthe. Tientallen culturele instellingen en kunstenaars organiseren bijzondere, avontuurlijke en creatieve kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend gratis meedoen. Het programma bestaat uit theatervoorstellingen, workshops en verrassende museumactiviteiten. Ook in de gemeente Coevorden.

Bibliotheek Coevorden en Bibliotheek Sleen staan in oktober in het teken van Vriendschap. Dit is het thema van de Kinderboekenweek 2018. Kinderen kunnen in de bibliotheken knutselen, spelletjes doen en mooie vriendschapsteksten handletteren. In Stedelijk Museum Coevorden wordt een rondleiding gegeven waar kinderen ervaren hoe het is om te leven in een kasteel.

Tekenen als de Aboriginals

Stichting Aold Daol’n leert de kinderen alles over de werking van de molen en organiseert een spelletjesroute in Museummolen Jan Pol. In Openluchtmuseum Ellert en Brammert gaan de jonge gasten aan de slag met de druktechnieken van vroeger en bij het Coevorder Kunstenaars Collectief Kunst op Vijf leren kinderen net zo mooi tekenen als de Aboriginals in Australië. Pip en Zip vertellen grappige en spannende verhalen in Theater Hofpoort. Tijdens deze interactieve voorstelling beleven kinderen de avonturen van deze twee beste vrienden.

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Assen. Dit jaar telt het evenement ruim 125 aanbieders met zo’n 230 activiteiten. Kinderen hebben altijd gratis toegang tot de activiteiten. Ouders en begeleiders wordt soms wel een toegangsprijs gevraagd. Voor actuele informatie is er de website www.kindermaand.nl.