Bargeres trots op nieuwe lichting clubscheidsrechters

EMMEN

Uitgerekend in de Week van de Scheidsrechter zijn zes jeugdscheidsrechters in opleiding van de Emmer voetbalvereniging Bargeres met glans geslaagd voor hun examen. Onder toeziend oog van docent Edgar Voortman van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD) zijn de jeugdleden bevorderd tot pupillenscheidsrechter.

De actieve scheidsrechterscommissie van Bargeres, aangesloten bij het voetbalconvenant van de gemeente Emmen, heeft de afgelopen periode met succes een wervingscampagne onder de jeugdleden op touw gezet en hun een pupillenscheidsrechters cursus aangeboden. Daarbij is de kennis van HZOD, die al een aantal jaren actief is met de opleiding en begeleiding van scheidsrechters, gebruikt. De coördinatoren Eddy Gozefoort en Harold Bakker van vv Bargeres blijven de scheidsrechters begeleiden.

Een aantal cursisten stroomt ondertussen door naar de KNVB-cursus verenigingsscheidsrechter, die binnenkort start bij FC Klazienaveen. HZOD-voorzitter Theo Hein is in zijn nopjes met deze ontwikkeling. “Heel mooi om te zien dat deze lichting nu al heel leergierig is en wil doorstromen naar een vervolgopleiding. Alles valt of staat met opleiden én begeleiden”, zegt Hein.