Oktobermaand Kindermaand ook in gemeente Emmen

EMMEN

In oktober is het kindermaand in Drenthe. Tientallen culturele instellingen en kunstenaars organiseren bijzondere, avontuurlijke en creatieve kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend gratis meedoen. Het programma bestaat uit theatervoorstellingen, workshops en verrassende museumactiviteiten. Ook in de gemeente Emmen.

De Kunstbeweging, Bibliotheek Emmen en Brede School Emmen organiseren samen een dag vol activiteiten. Kinderen kunnen kunsttaarten maken, in musicals spelen, dansen en voorstellingen bezoeken. Maar ze kunnen ook leren vloggen, fotografen en een kettingreactie maken.

Workshops

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen organiseert de buitenworkshop die vuurbeelden heet. Alle deelnemers maken samen vuurbeeld. Bij de Amateur Kunstenaars Emmen kunnen kinderen kleien en pastelkrijten en Boetiek Creatiek organiseert een workshop gipsvogels maken, kunsttaartjes bakken en drukschilderijen samenstellen. In het Van Gogh Huis Museum leren de deelnemers schilderen als Vincent van Gogh.

Drumfeest

Bij het Smalspoor Museum kan een rondrit worden gemaakt. Muziekbond Groningen en Drenthe en het Atlas Theater organiseren een muzikale workshopmiddag met slagwerk-, hout- en koperinstrumenten en in De Drumstudio barst een drumfeest los als iedereen de basisbeginselen van het drummen heeft geleerd.

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Assen. Dit jaar telt het evenement 125 aanbieders met zo’n 230 activiteiten. Kinderen hebben altijd gratis toegang tot de activiteiten. Ouders en begeleiders wordt soms wel een toegangsprijs gevraagd. Voor actuele informatie is er de website www.kindermaand.nl.