Streep door discriminatie

EMMEN

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – FC Fortuna Sittard overhandigden de directieleden van de club Wim Beekman en Ben Haverkort ingelijste regenboog-shirts en -aanvoerdersbanden aan gedeputeerde Henk Jumelet van de Provincie Drenthe en wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen.

Ook ontvingen KNVB-voorzitter Michael van Praag en Karin Blankenstein van de Blankenstein Foundation een FC Emmen-shirt met regenboog-aanvoerdersband. Allen roepen op een streep te zetten door discriminatie en de petitie te ondertekenen via de website van het Meldpunt Discriminatie Drenthe.

De spelers van FC Emmen droegen de regenboog-shirts tijdens het oplopen van het veld en de aanvoerders van FC Emmen en Fortuna droegen regenboog-aanvoerdersbanden. De ballenjongens en -meisjes hadden aangepaste hesjes. Beide teams onderstrepen daarmee dat zij hun spelers accepteren zoals ze zijn, ongeacht geaardheid, overtuiging, achtergrond of geslacht.

Regenboogweek

In de Regenboogweek besteden Provincie Drenthe en gemeente Emmen extra aandacht aan de acceptatie van LHBT’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) binnen het voetbal. De aandacht richt zich dit jaar op discriminatie in de sport en specifiek op voetbal. Wanders en Jumelet zijn beiden stellig: “Acceptatie is helaas nog niet vanzelfsprekend voor LHBT’ers. Zij verdienen een steuntje in de rug. Laten we elkaar beoordelen op wat we doen. Iedereen doet er toe!”