Wandelen voor kinderen met een stofwisselingsziekte

ORANJEDORP

In Oranjedorp namen zondag ruim vijfhonderd wandelaars deel aan de derde editie van de Walk4Energy. Dit aantal is volgens penningmeester Marian Schepers van de stichting Walk4Energy vergelijkbaar met de vorige twee edities.

Deelnemers konden meedoen aan vijf afstanden waarbij de tien kilometer het populairst was onder de wandelaars. Het was wethouder René van der Weide die om negen uur de officiële aftrap gaf voor het evenement bij het dorpshuis in Oranjedorp. Dit deed hij na de warming-up door met een megafoon het sein te geven dat de wandelaars konden vertrekken.

Verbeteren

De stichting Walk4Energy probeert geld in te zamelen voor de stichting Energy4Kids. Deze stichting financiert wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van energiestofwisselingsziekten. Daarnaast investeert Energy4Kids in veelbelovende onderzoeken die de kwaliteit van leven van kinderen met een energiestofwisselingsziekte kunnen verbeteren. De stichting Walk4Energy probeert op deze en andere manieren zoals een benefietconcert hiervoor geld in te zamelen. Vorig jaar werd er tijdens Walk4Energy een cheque uitgereikt van vijftigduizend euro aan de stichting Energy4Kids.

De stichting Walk4Energy reikt volgens de penningmeester niet ieder jaar een cheque uit. “We gaan nu eerst weer een flink bedrag bij elkaar sparen zodat we volgend jaar of over twee jaar weer een flink bedrag kunnen doneren aan Energy4Kids.”

Naast alle wandelevenementen werd er ook een t-shirt geveild, met daarop handtekeningen van onder andere Kjeld Nuis, Wim Kieft en Jan Bols. Dit t-shirt leverde maar liefst €300 op. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Energy4Kids.