Verjaardagscadeau voor Wensstichting Drenthe in Erica

EMMEN

The Partyclub, een vriendengroep uit Erica, organiseert al zestien jaar in het eerste weekend van oktober een heel bijzonder verjaardagsfeest. Het feest wordt gehouden voor en door alle stamgasten, die ieder jaar volgens een bepaald thema verkleed worden verwacht. Dit jaar mocht men zijn of haar best doen om als sprookje te verschijnen. Een kleurrijk gezelschap.

Die vriendengroep, waarvan de samenstelling af en toe wisselt, wordt op dit moment gevormd door Rene van der Lei, Anjo Kuper, Fokert, Walter Tangenberg, Bouke Jagt, Harma Prevoo, Jan Spiegelaar en Lars Brinks. Om het grote aantal gasten te kunnen ontvangen krijgen zij de beschikking over een zaal in The Spot in Erica, zodat er meteen een goede bar en muziekinstallatie ter beschikking staan. En zij niet zelf met hapjes en drankjes in de weer hoeven.

Vrije gift

Bij een verjaardagsfeestje horen cadeaus, maar die hoeven de gasten niet mee te brengen. In plaats daarvan mogen zij een vrije gift deponeren in een bus die bij de ingang staat opgesteld. Echter, waar bij een gewoon verjaardagsfeestje de cadeaus voor de gastheer zijn, zoekt de vriendengroep ieder jaar een goed doel voor de inhoud van de bus. Dit jaar hadden zij daarvoor Wensstichting Drenthe bedacht. Om die reden gingen de gastdame en -heren dit jaar, heel toepasselijk, Wenstichting Drenthe t-shirt met een glitter glamour jasje en als enige dame Harma als sprookje Sneeuwwitje.

Als halverwege de avond alle gasten binnen zijn trekt de vriendengroep zich terug om de bus om te keren en de inhoud te tellen. De gasten hadden het duidelijk goed voor met de Wensstichting Drenthe want zij hadden het riante bedrag van 2500 euro in de bus achtergelaten. Een heel mooi gebaar! Het cadeau werd vervolgens dankbaar in ontvangst genomen door de van de Wensstichting Drenthe aanwezige bestuursleden. Daar is bij de stichting altijd een goede bestemming voor te vinden en zal voor alle vrijwilligers een mooie stimulans zijn om vol goede moed door te blijven gaan.