Nieuw festival in de Emmer huiskamers

EMMEN

Er is een nieuw festival in Emmen op komst. Het huiskamerfestival Gluren bij de Buren vindt zondag 10 februari 2019 voor de eerste keer plaats in Emmen.

Alle wijken van Emmen worden die dag in vervoering gebracht met optredens van lokale podiumkunstenaars in huiskamers van gastvrije bewoners. Huiskamers en artiesten kunnen zich tot en met 30 november opgeven om mee te doen aan het festival.

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Artiesten spelen tussen 12.00 en 17.00 uur drie keer het vloerkleed plat met een optreden van dertig minuten. Tijdens Gluren bij de Buren komen buurtbewoners bij elkaar op de koffie om te genieten van intieme optredens van lokale artiesten.

Huiskamers gezocht

Gluren bij de Buren is op zoek naar Emmenaren die deel willen uitmaken van het festival. Dit kan van groot tot klein zijn en van flatje tot villa. De organisatie heeft als doel dat er in alle wijken van Emmen op 10 februari kan worden gegluurd.

Naast huiskamers is Gluren bij de Buren op zoek naar artiesten uit Emmen die hun talent willen verspreiden. Smartlap of jazz, kindertheater of poëzie, alles kan en alles mag. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Aanmelden kan tot en met 30 november via www.glurenbijdeburen.nl/emmen.