Emmen wint Age Friendly Cultural City prijs

EMMEN

Het is Emmen gelukt de zogenoemde Age Friendly Cultural City prijs te winnen. Een afvaardiging hoorde dat vanavond in Zwolle. Met die prijs toont Emmen zich op cultureel gebied de sterkste voor de ouderen in de samenleving.

De afgelopen maanden lieten de vijf gemeenten tijdens een lokale manifestatie hun visie op het thema ‘ouderen en cultuurparticipatie’ aan het publiek zien. In Emmen werden drie projecten uitgevoerd. Het gaat om een dansproject waarin ouderen werden uitgedaagd om mee te doen aan een speciaal voor hun gemaakte choreografie, en om een cultureel dagje uit waarbij zorgbehoevende ouderen tijdens een busreis langs speciale plekjes in de omgeving getrakteerd werden op theater, zang en verhalen. Het derde project was het project Ontmoetingsverhalen in Schoonebeek dat onlangs werd geopend. Daar zijn diverse wandelroutes uitgezet langs plekken die voorzien zijn van herinneringsverhalen van bewoners die met moderne techniek langs de routes te beluisteren zijn via de smartphone.

Emmen heeft de met deze winst de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs gewonnen, ter waarde van 20.000 euro. Het team dat Emmen vertegenwoordigde in Zwolle bestond uit medewerkers van de gemeente Emmen, van Kunst & Cultuur, van Woonwijkcentrum Holdert en de Emmer stichting De Kunstbeweging.