FOTO’s| FC Emmen weet thuis maar niet te winnen

EMMEN

FC Emmen weet in de thuiswedstrijden in de Eredivisie maar niet wat winnen is. In stadion De Oude Meerdijk tegen Fortuna Sittard vielen zes goals, die gelijk werden verdeeld.

FC Emmen kreeg al vroeg in wedstrijden kansen op de openingstreffer, maar datzelfe gold ook voor de Limburgers. Het spel was niet altijd even oogstrelend, maar ook niet per se slecht. Het was wachten op een goal - iets wat de wedstrijd ook echt nodig had. En die goal kwam er. In de 37e minuut was het raak na een eigen goal van Wessel Dammers ging de ploeg van trainer Dick Lukkien de kleedkamer in.

Dat er in de tweede helft nog vijf goals zouden vallen, had niet iedereen zo snel verwacht. Na twintig minuten spelen verdubbelde Jafar Arias de marge voor zijn ploeg en stevende Emmen voorzichtig af op de eerste gewonnen thuiswedstrijd in de Eredivisie. De 2-1 van Lisandro Semedo leek daar geen gevaar in te brengen, want drie minuten laten maakte Alexander Bannink de 3-1.

Blessuretijd

En wat het dan is met Emmen, daar moet trainer Lukkien maar eens een studie van maken, want net als tegen De Graafschap een paar weken geleden verspilde Emmen zondagmiddag ook de winst in de slotminuten. Met nog tien officiële speelminuten maakte Finn Stokkers namens Fortuna de 3-2 en schoot Jose Rodriguez in blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen: 3-3

FC Emmen blijft door het gelijke spel veertiende. Fortuna Sittard schuift een plekje op en staat nu achter Emmen op de vijftiende plek.