Action and Friends in Rue de la Gare

Emmen

Het concert van Action and Friends in café Rue de la Gare mag onderhand best een traditie genoemd worden. Ook dit jaar treden tal van muzikanten op tijdens het extra zondagmiddagconcert op 14 oktober.

The Action werd opgericht in 1965 door Robert de Leeuw en speelde soulmuziek, en een beetje blues van onder andere Sam and Dave, Wilson Pickett, Eddy Floyd, Fleetwood Mac en John Mayall. Ze waren zelfs te zien in het tv-programma ‘Van gewest tot gewest. In die tijd een unicum.

Zo hard mogelijk spelen was één van de kenmerken van Action. Later werden ze vooral bekend als de eerste Emmer band met lange haren. Action repeteerde in een woonwagen nabij het voormalige Weiertplein, bij foto Kral. De woonwagen moest weg in verband met de bouw van het winkelcentrum. De band hield op te bestaan in 1969 toen twee leden hun dienstplicht moesten vervullen. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is gratis.