Nieuwe kunstgrasmat voor DZOH

EMMEN

De Emmer voetbalclub DZOH krijgt eind deze maand een nieuw kunstgrasveld, dat maximaal 400.000 euro moet gaan kosten.

Eind augustus werd het acht jaar oude kunstgrasveld op het sportpark in de wijk Rietlanden afgekeurd voor het spelen van wedstrijden. Voor DZOH was dit een ingrijpende gebeurtenis, omdat de club maar over vier grote velden beschikte. Veel ruimte was er dus al niet voor de 750 leden van DZOH.

Wethouder René van der Weide van sport vond snel handelen van groot belang: “We waren verrast door het besluit van de bond om het veld af te keuren, omdat een kunstgrasveld normaal gesproken na 12 jaar pas afgeschreven is. Dit veld werd door de voetbalclub en voor wijkvoetbal zo intensief gebruikt, dat de slijtage te groot was.”

De complete mat bleek aan slijtage onderhevig, waardoor er een geheel nieuw kunstgrasveld moest komen. Delen vervangen, had geen zin. De wedstrijden die aanvankelijk op het kunstgras zouden worden afgewerkt, werden nu op gewoon gras gespeeld. De kwaliteit van de echte grasvelden van DZOH ten spijt.