De Drommedaar opent begin december de deuren

EMMEN

Restaurant De Drommedaar opent begin december zijn deuren, maakt uitbater Wouter van Liere bekend. En dat wordt tijd ook: aanvankelijk was de zomer van 2016 de bedoeling, riep wethouder Jisse Otter eens in de gemeenteraad.

Voor het restaurant waren meerdere gegadigden. Kandidaat De Vijfde Smaeck wilde na het faillissement van vorig jaar niet meer meedingen voor een herstart. Ook pasta-uitbater Giampaolo Pintus leek in beeld, zeker toen zijn zaak Dal Baffo een jaar geleden in lichterlaaie stond. De tweede keer in twee jaar overigens. Toch leek al die tijd alleen Van Liere de enige echte serieuze kandidaat. Gesteggel over kosten voor een vernieuwde keuken bleek oorzaak van de vertraging.

Toch opende medio dat naast de entree van de oude dierentuin is gevestigd - al het terras aan de achterzijde. In het park dus. Daar zit de kiosk De IJsbeer, die snacks, ijs, bier en wijn op de kaart heeft staan.

Van Liere - hij gaat het restaurant bestieren met Robert Warmolts - wil nog altijd niet kwijt wat de precieze invulling van De Drommedaar gaat worden, al belooft hij dat het concept anders wordt dan bij overige Emmer restaurants. Daarvoor is Van Liere nog op zoek naar een nieuwe kok. Die kok wordt verzocht ‘de meest uitdagende en ambachtelijke gerechten te bereiden, die gebaseerd zijn op verse regioproducten en uit alle uithoeken van de wereld’.