Aanmelden voor Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2018

Emmen

Vrijdag 4 januari wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in het Atlas Theater. Deze oeuvreprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend.

Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag van 1.000 euro. Organisator van de Cultuurprijs is De Bibliotheek Emmen.

Aanmelden

Kandidaten aanmelden kan tot 25 oktober. Alle inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars en organisaties voordragen voor deze prijs. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs, via een gemotiveerde voordracht, met vermelding van naam en adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl, of een gemotiveerde voordracht, met vermelding van naam en adres naar de Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101, 7811 MG Emmen.

Jury

De jury bestaat uit schrijver en beeldend kunstenaar Peter Veen, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, kunstenaar Karin Siebring en onafhankelijk voorzitter Hans ten Cate. Zij maken een selectie uit de aanmeldingen waarop vervolgens gestemd kan worden vanaf 23 november via de website van de Bibliotheek Emmen.

De publieks- en jurystemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2018 uitgereikt wordt.