Beeld herplaatst in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

Het beeld Circle Zijdig van kunstenaar Cyril Lixenberg is herplaatst. De Antares in Klazienaveen is de nieuwe bestemming. Het stalen beeld stond voorheen op een parkeerplaats aan het Van Echtenskanaal NZ.

Het beeld Circle Zijdig is in 1988 door de Stichting Klazienaveen Promotion aangekocht na de Stadsbeelden zomertentoonstelling. De eigenaar van het beeld heeft gekozen voor herplaatsing omdat het beeld op de oude locatie niet meer goed tot zijn recht kwam. Het kunstwerk stond er regelmatig tussen geparkeerde auto’s. De verplaatsing was ook aanleiding om het kunstwerk terug te brengen in de oorspronkelijke staat. De blauwe verflaag die in 1988 is aangebracht is verwijderd waardoor het zijn corten-stalen uiterlijk weer terug heeft gekregen.

Hema

Werk van Lixenberg is op veel plaatsen in Nederland te vinden. In Emmen stond het beeld ‘Gescheurde Schijf’ jarenlang in het grasveld naast de Hema. Na de herinrichting van het centrum van Emmen heeft dit beeld een nieuwe plek gekregen in het parkje tussen het gemeentehuis en het Atlas Theater.