Raptim verliest derby van Dalen

COEVORDEN

Raptim heeft de derby tegen buurman Dalen met 3-5 verloren. De degradant uit de tweede klasse beleeft daardoor een uitermate teleurstellende seizoenstart omdat de twee gespeelde wedstrijden verloren gingen.

Nog meer teleurstellend is dat de jonge ploeg van trainer Jan Wielink al negen tegentreffers heeft geïncasseerd. Dalen daarentegen heeft nu uit twee wedstrijden zes punten en een doelsaldo van plus zes en is daarmee koploper in de derde klasse C.

Raptim begon echter uitstekend aan de wedstrijd. Nog voordat alle 350 toeschouwers plaats hadden genomen aan de zijlijn had Laurens Meppelink zijn ploeg met een kopbal al op een 1-0 voorsprong gezet. Nog geen minuut later kon hij zelfs 2-0 maken, maar hij kopte net over. Lang kon Raptim echter niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later was het uitblinker en aanvoerder Tijmen Venhorst van Dalen, die zijn ploeg alweer op 1-1 zette met een droge knal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied.

Vanaf dat moment werd het geroutineerde Dalen steeds sterker. Dat resulteerde in de 16e minuut in de 1-2. Raptim kreeg de bal maar niet uit het strafschopgebied en een voorzet werd simpel achter de jeugdige Raptim keeper Kay de Groot gekopt. Zes minuten later was het alweer raak toen Tijmen Venhorst zijn tweede goal maakte. Na 22 minuten stond er op het scorebord een stand van 1-3. Tot aan de rust werd Raptim eigenlijk weggespeeld door Dalen. De gasten maakte in de 40e minuut de 1-4 door Jeffrey Snijder. Volkomen onverwacht maakte Raptim voor rust toch nog de 2-4. Arnoud ter Bruggen kopte een voorzet goed achter de Daler doelman Rick Braam.

Direct na de rust bleef Dalen de bovenliggende partij. In de 56e minuut kreeg de Raptim-verdediging de bal weer niet goed weg en schoot Tijmen Venhorst met zijn derde goal zijn ploeg naar een comfortabele 2-5 voorsprong. Dalen liet vervolgens de teugels wat vieren en Raptim kreeg kleine kansen. In de 75e minuut gaf invaller Adis Skopjak met zijn eerste balcontact een puntgave voorzet die door invaller Robert Mulder eveneens puntgaaf in het doel werd gekopt. Raptim zette nog aan voor een slotoffensief, maar het ontbrak de ploeg aan echte aanvalskracht om het Dalen nog moeilijk te maken.

Trainer Jan Wielink is met zijn jonge ploeg nog zoekende naar de juiste opstelling. Hopelijk voor de Coevordenaren vindt hij die voor zaterdagavond als Raptim opnieuw een derby speelt. Dan thuis tegen Protos uit het kerkdorp Steenwijksmoer. Ook die ploeg heeft nog niet gewonnen.