Bijzondere hunebeddentocht op de kalender

EMMEN/BORGER

De vijf Drentse ‘Hondsruggemeenten’ organiseren zondag 14 oktober in samenwerking met De Hondsrug UNESCO Global Geopark en het Hunebedcentrum een bijzondere bustour: een reis over de Hondsrug per touringbus met stops bij vijf hunebedden waar prehistorische hapjes worden geserveerd.

Onderweg vertelt Harry Huisman, de zwerfsteendeskundige alles over de omgeving, de ontstaansgeschiedenis en rijke cultuurhistorie van het Hondsruggebied. Bij de hunebedden worden de gasten ontvangen door vrijwilligers van het Hunebedcentrum die hen meenemen in de tijd van de hunebedbouwers. ‘Wie waren zij, hoe leefden ze’ en vooral ‘hoe maakten ze een hunebed?’.

Start en finish is bij museumboerderij Nabershof in Emmen. Meer info en aanmelden bij Tourist Info Emmen, info@touristemmen.nl telefoon of via 0591-649712.