Schaapskooi geopend door Koning Willem-Alexander

WEITEVEEN

Koning Willem-Alexander opende donderdagmorgen in Weiteveen de grootste schaapskooi in Nederland. De nieuwe schaapskooi in het Bargerveen heeft plek voor ruim 1000 schapen en 110 runderen en wordt gezien als de kers op de taart van de natuurontwikkeling in het Bargerveen.

Koning Willem-Alexander opende onder toeziend oog van schaapherder Luuc Bos letterlijk de deuren van Schaapskooi Bargerveen. Onder begeleiding van gastvrouw Nynke Houwing - voorzitter van Bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek - en Gedeputeerde Henk Jumelet sprak de vorst met betrokken organisaties, ondernemers en inwoners over hoe zij bijdragen aan de ontwikkeling van het natuurrijke gebied.

Beleving

Tijdens het bezoek was er ook aandacht voor de beleving in het Bargerveen. Zo werd het informatiecentrum annex horecagelegenheid Bij Wollegras bezocht door Koning Willem-Alexander. Genodigden kregen daarnaast een toelichting over het gebouw en de ontwikkeling van het Bargerveen.

Daniël Lohues uit Erica zong donderdagmiddag het nummer Hier kom ik weg als slotstuk van het zonovergoten bezoek van de koning.