Strijd om Gouden Jopa Helm in Veenoord

VEENOORD

De Gouden Jopa Helm belooft op zaterdag 29 september volgens de organiserende Stichting Speedway Veenoord een spektakel te worden. De gouden, zilveren en bronzen Jopa Helm staan op het spel.

Het evenement onder kunstlicht telt zestien coureurs en de wedstrijd is verdeeld over twintig heats. De vier beste deelnemers rijden daarna twee finale heats. Het deelnemersveld wordt gezien als talentvol, want bijvoorbeeld Tomasz Orwat, Marcel Kajzer en Marek Lutowicz zijn jonge rijders met veel potentie. De drie rijders rijden wekelijks tegen elkaar in de Poolse competitie onder de 21 jaar.

Eindelijk is het gelukt een Australiër - Josh Coyne - aan de start te krijgen. Het is de eerste Australiër na Phil Crump, die eind jaren zeventig furore maakte op de bekende speedwaybaan in Veenoord. Samen met de Nederlandse rijders staan er dit jaar negen nationaliteiten aan de start. De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Lars Zandvliet uit Mussel, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Anne Spaan uit Bellingwolde, Jarno de Vries uit Jubbega en Dave Meijerink uit Schuinesloot.

Veenoord Bokaal

In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Daarnaast wordt het programma aangevuld met de 125cc. Deze jonge coureurs rijden in Veenoord de laatste wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Het programma start zaterdag om 16.00 uur met voorseries om de Veenoord Bokaal en het ONK 125cc. De training van de Gouden Helm rijders is rond de klok van 17.30 uur. Het avondprogramma met de wedstrijd om de Gouden Jopa Helm begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs. Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm met de eerste heat.

Het complete rijdersveld en meer informatie over het programma op 28 en 29 september staan op www.speedwayveenoord.com.