Het Amazonegebied voor even in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

In het clubgebouw van aquariumvereniging Minor geeft Theo Verheij uit Wapenveld 9 oktober een lezing over alles wat er leeft en zich afspeelt onder de waterspiegel in het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied.

,,Als de welbespraakte Verheij uit het Gelderse Wapenveld begint aan een lezing, dan weet hij haast niet van ophouden”, zo weet secretaris Marinus de Jonge van aquariumvereniging Minor. ,,Maar Theo heeft elke keer dat hij bij AV Minor te gast is geweest voor boeiende en onderhoudende lezingen gezorgd. Hij is ontzettend gepassioneerd met alles wat met de aquariumhobby te maken heeft.”

Maanvissen

De lezing van 9 oktober gaat dus specifiek over wat er zich onder de waterspiegel van de Amazone afspeelt. Verheij hierover: ,,De Amazone is zo’n divers gebied dat je er wel dagen over kunt praten. In mijn twee uur durende lezing laat ik de belangrijkste aspecten de revue passeren.” Uiteraard besteedt Verheij veel aandacht aan het leven in de Amazone: vissensoorten, de visjacht op maanvissen en discussen, de planten die er voorkomen, organismen en andere dingen die in de aquariumhobby kunnen worden gebruikt.

,,Wat ik ook ga belichten is de aquariuminrichting van een Amazone-biotoop in relatie tot de werkelijkheid. Bij liefhebbers van een Amazone-biotoop zien wij vaak wonderschone ‘bakken’. Maar als we dit afzetten tegen de werkelijkheid in de Amazone dan is het verschil wel heel erg groot. Want het is onder de waterspiegel van de Amazone vaak een zooitje”, laat Verheij weten.

Bijeenkomst

De lezing van Verheij in het clubgebouw van AV Minor op 9 oktober begint om 19.45 uur. De bijeenkomst is voor iedereen die in het onderwerp geïnterresseerd is toegankelijk en er wordt geen entree geheven. Het clubgebouw van AV Minor is gevestigd aan de Kreeft 28 in Klazienaveen. Voor meer informatie over de lezing en de vereniging kan contact worden opgenomen met Marinus de Jonge. Hij is te bereiken op 0653816070 of via e-mail info@aquarium-minor.nl.