Germanicus pakt direct volle buit

COEVORDEN

Germanicus begon het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde FC Assen. De Coevordenaren wonnen met 2-1.

Trainer Eric Prins kon over een bijna fitte selectie beschikken en de uit de A-junioren overgekomen Niels Haandrikman mocht zijn competitiedebuut in de basis maken als rechtsback. Haandrikman speelde een prima wedstrijd en vormde samen met Devon Smit, Daan van Dijk en Vincent Beugelink een achterhoede, die een paar jaar geleden nog in de C-jeugd van de geelzwarten speelde.

Germanicus was in het eerste half uur de betere ploeg en Pim van der Veen snelde al snel langs zijn tegenstander. Zijn voorzet wist echter net niet Marco Cremer te bereiken. Even later was het opnieuw Van der Veen, die zijn tegenstander in de luren legde en nu stond Roelof van Dijk klaar om de 1-0 binnen te schieten.

Germanicus werd daarna slordiger en leed te veel balverlies. FC Assen had uit één van deze momenten kunnen scoren, maar verdediger Boer voorkwam op de lijn dat dit gebeurde. Even later was Van der Veen dicht bij de 2-0, maar zijn schot ging na een prima actie net over. Even later was het toch 2-0. Marco Cremer liet zien een echte spits te zijn, want na een prima aanval liet hij de Pampert juichen. Dit was ook de verdiende ruststand.

Kansen

Na de rust kwamen Marco Verhoef en Bas Smits voor Stan Ypenburg en Kain Hoogeveen binnen de lijnen. De eerste kans was opnieuw voor Germanicus, maar er werd net als in de gehele tweede helft te slordig met de kansen omgegaan. Sowieso daalde het niveau in de tweede helft aan Germanicus-kant en Assen kwam daardoor beter in de wedstrijd. FC Assen kreeg in de 60e minuut drie corners op rij, waarbij niet goed verdedigd werd door de thuisploeg. Spits Sarkonivic wist hiermee wel raad en liet de 2-1 aantekenen.

FC Assen ging nu op jacht naar meer en begon meer druk te zetten. Germanicus moest alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Het voetbal werd steeds minder, maar de Germanen knokten zich naar de overwinning, waarbij ze in de laatste tien minuten een aantal malen verzuimden het duel voortijdig te beslissen.

De beste man op het veld was scheidsrechter Nick Alberts en hij floot na een goede negentig minuten voor het einde van deze drijfnatte wedstrijd. Germanicus begint door deze overwinning goed aan de competitie en mag zondag op bezoek bij de andere degradant uit de eerste klasse: Rolder Boys.