Waarzegger en schandpaal op Emmer Ridderveld

EMMEN

Burendag wordt jaarlijks in het vierde weekend van september gevierd. De dertiende editie was zaterdag en in Emmen werd bijvoorbeeld een open dag gehouden bij het asielzoekerscentrum.

In de wijken Bargeres en Rietlanden kwamen buurten bij elkaar en ook op het Ridderveld in het centrum van Emmen was dat het geval. Het speelterrein werd ’s morgens omgetoverd tot een binnenplaats uit vervlogen tijden met tenten, vuurtonnen waar kinderen broodjes op bakten en spelletjes.

De bewoners van de buurt en van woonwijkcentrum Oostermarke waren uitgenodigd voor de activiteiten op het Ridderveld. Er waren volgens Cindy Besselink van de buurtcommissie Ridderveld zo’n zestig bezoekers. Zij werden vermaakt door een troubadour en een waarzegger. De organisatie zorgde ook voor een schandpaal uit vervlogen tijden.