Bargeres bakt op Burendag

EMMEN

Heel Bargeres is zaterdag aan het bakken geslagen. Woonwijkcentrum Holtingerhof in Emmen organiseerde in het kader van Nationale Burendag deze bakwedstrijd.

Inwoners uit de wijk, maar ook bewoners van het woonwijkcentum konden ‘s morgens hun zelfgebakken creatie inleveren, waarna deze door een jury werd beoordeeld. Annie IJken - facilitair coördinator in Holtingerhof - noemt de wedstrijd die voor de eerste keer werd georganiseerd een enorm succes. “Als woonwijkcentrum zoeken wij naar betrokkenheid en verbinding met de wijkbewoners en dat is met deze bakwedstrijd heel goed gelukt”, zegt zij. In totaal zijn er tien bakcreaties ingeleverd. Drie van de bewoners en zeven vanuit de wijk.

Een vakkundige jury - Hans ten Cate van Hotel Ten Cate, Roan Venema van Distrivers, Margret Sieben van Bakkerij Sieben en Marijke Bernauer van de cliëntenraad - beoordeelden de creaties op smaak, presentatie en originaliteit. Uiteindelijk kwam het baksel van het team Bewoners van Zorg aan Huis - een biscuittaart herfst gevuld met banketbakkersroom en een vleugje boerenjongens - als winnaar uit de bus. Zij kregen een high tea aangeboden.

Kinderen konden zich tijdens het bakfeest laten schminken en zandtaartjes maken, waarna zanger Ronnie Tober het bakfeest afsloot.