Raptim geeft clubarbitrage flinke boost

COEVORDEN/EMMEN

Dankzij het samenwerkingsverband met scheidsrechtersvereniging HZO Drenthe is de Coevorder voetbalvereniging Raptim zes gecertificeerde verenigingsscheidsrechters rijker.

In de kantine van de voetbalclub kregen de cursisten woensdag uit handen van voorzitter Theo Hein van HZOD het scheidsrechterscertificaat uitgereikt. Docent Edgar Voortman van de scheidsrechtersclub bracht de cursisten tijdens een drietal lesavonden alle fijne kneepjes van de voetbalarbitrage bij. Hein is tevreden over de nieuwe maatwerkcursus die bij Raptim is gegeven.

Hij noemt bijvoorbeeld spelregelkennis, het volgen en positie kiezen in het veld, de wijze van communicatie en de procedure rondom wisselspelers. “De opzet van onze cursussen is er vooral op gericht dat arbiters met meer zelfvertrouwen de wedstrijden leiden. Dat werkt motiverend en zal uiteindelijk ook het plezier vergroten”, zegt Hein.

Namens de scheidsrechterscommissie van Raptim had Cor Hoogenberg voor alle cursisten een scheidsrechterstenue in petto. Bestuurslid Bert Nijenbanning van vv Raptim is trots op de nieuwe lichting scheidsrechters. “Raptim is een bloeiende vereniging”, zegt Nijenbanning. “Vooral bij de jeugd maken we momenteel een sterke groei door. Om alle wedstrijden te kunnen bezetten, hebben we steeds meer gekwalificeerde scheidsrechters nodig.”