Infocentrum schaapskooi moet poort Bargerveen worden

WEITEVEEN

Staatsbosbeheer en Buurtsupport tekenden donderdag een overeenkomst voor het informatiecentrum van de nieuwe schaapskooi in Weiteveen. Het doel van de samenwerking is het gebouw samen zo in te richten dat dit optimaal geschikt is voor het geven van voorlichting over de natuur en recreatie.

De schaapskooi en het bijbehorende informatiecentrum moeten een belangrijke poortfunctie gaan vervullen voor bezoekers van het Bargerveen. “Door de uitbreiding van de samenwerking in het infocentrum zijn we in staat om mensen die geen betaalde baan hebben ook in de horeca te activeren, te begeleiden en werkervaring op te laten doen”, zegt directeur Fred de Leeuw van Buurtsupport.

Horeca

De schaapskooi heeft ruimte voor duizend schapen en ruim honderd koeien, die zorgen voor begrazing van het aangrenzende Bargerveen. De horeca bij het infocentrum wordt in samenwerking met Buurtsupport verzorgd door Bij Wollegras. In het infocentrum kunnen mensen die door Buurtsupport begeleid worden in de keuken, het restaurant en als gastheer of gastvrouw werkervaring op doen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.