Marianne Nicolaï volgt haar hart als zelfstandige

EMMEN

Marianne Nicolaï is 38 jaar en woonachtig in Emmen. Zij werkte in het onderwijs en heeft de wereld van yoga ontdekt. Lees meer over de dertiger in deze Doorloper.

Een relatie?
“Ja, met Rolf. Samen hebben we een zoontje van 4 jaar: Sam.”

Emmen betekent voor mij...
“Mijn geboorteplaats waar we inmiddels alweer zeven jaar met heel veel plezier wonen.”

Als ik de baas van Emmen zou zijn...
“Doorgaan met de goede ontwikkelingen en nog beter luisteren naar de inwoners.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“Coevorden, daar ben ik opgegroeid.”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was...
“Dat is echt lang geleden!”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Vorige week tijdens de yogales kregen we allemaal de slappe lach.”

En dat ik huilde ook...
“Ook vorige week. De tranen biggelden me over de wangen van het lachen!”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“Lastig kiezen, maar dan ga ik toch voor Wij zijn ons brein van Dick Swaab.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Niets!”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is...
“Een kop thee drinken.”

Als ik niet in Emmen zou wonen, dan...
“Zou ik ergens willen wonen waar de zon altijd schijnt of ik zou rond willen trekken, de wereld ontdekken, mensen ontmoeten en genieten van de natuur.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje...
“Ik heb bewondering voor de wijze waarop mijn vader zich inzet voor natuur en milieu. Hij verdient zeker een lintje!”

Wat ik vroeger wilde worden...
“Dat het iets met lesgeven zou worden was wel duidelijk. Ik kom uit een onderwijsfamilie, dus dat werd de Pabo. Ook leek stemacteur me altijd al geweldig leuk én heel iets anders.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben...
“Twaalf jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Na een paar jaar ging ik parttime werken om het te kunnen combineren met bijvoorbeeld het volgen van een yogaopleiding, workshops geven bij CQ Centrum voor de Kunsten en lesgeven op een sportschool. Uiteindelijk ben ik na de geboorte van Sam helemaal gestopt in het onderwijs en is de yurt - naar aanleiding van een reis in Mongolië, waar nog veel mensen in deze ronde tent wonen - bij ons in de tuin beland. Op dit moment geef ik naast de lessen yoga in onze yurt bijvoorbeeld ook spinning en workshops.”

Mijn hobby’s zijn...
“Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Laat mij maar gerust een uur onkruid plukken, dan ben ik helemaal in mijn element. En samen met Rolf en Sam backpacken. Onze laatste reis was in Georgië. Daarnaast geniet ik van muziek luisteren en dansen.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt...
“Dat zijn meerdere. Bovenaan staat ons gezin. Genieten van samen dingen doen, maar ook de keuze om uit het onderwijs te stappen en als zelfstandige mijn hart te volgen.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Yoga in de yurt is voor iedereen. Ik geef een rustige en toegankelijke vorm van yoga. Dit helpt spanningen in je lichaam te verhelpen en je leert beter en gezonder adem te halen. Zodra je de yurt binnenstapt, voel je de rust. Nieuwsgierig geworden? Op yogayurt.nl staat meer informatie.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.