Morgen extra parkeerplaatsen naast oude zoo in gebruik

EMMEN

De parkeerplaats achter kledingwinkel Trud en de redactie van Dagblad van het Noorden en de ZuidOosthoeker kan vanaf morgen in gebruik worden genomen.

De parkeerplaats is een zijstraat van de Sterrenkamp en biedt plek aan dertig auto’s. Voorheen werd deze parkeerplek gebruikt door werknemers van Dierenpark Emmen en tot vandaag door de kunstzinnige ‘parkbewoners’ die in de oude zoo gevestigd zijn. Vanaf morgen kunnen zij daar niet meer gratis parkeren, want dan ligt het uurtarief op twee euro. De plaatsen zijn overigens bedoeld voor de bliksembezoeken want auto’s mogen er maximaal één uur staan.

Er wordt een voetpad aangelegd vanaf het parkeerterrein achter het voormalige Afrikahuis, langs de Ten Kateflat naar de Hoofdstraat. Behalve deze dertig parkeerplekken komen er nog vier plaatsen bij, naast de Rabobank en nog eens drie waar vroeger Dagblad van het Noorden zat. De totale kosten voor deze tijdelijke oplossingen liggen rond de 65.000 euro.