Buurtlunches tegen eenzaamheid

EMMEN

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren verschillende filialen van Albert Heijn in samenwerking met Sensoor, de Landelijke Luisterlijn, gezellige buurtlunches. Buurtbewoners gaan met elkaar, en met medewerkers van Albert Heijn en vrijwilligers van Sensoor in gesprek.

In Emmen doet onder meer het filiaal aan de Baander mee met de actie. Vrijwilligers van Sensoor zijn aanwezig bij de lunches om bezoekers te informeren over eenzaamheid en voor een goed gesprek. Aanmelden voor de lunch kan alleen in de winkel.

Op de tafels liggen kaartjes met prikkelende vragen die tafelgenoten aan elkaar kunnen stellen om zo makkelijker een gesprek te starten. Ook worden er kaarten uitgedeeld waarmee de deelnemers elkaar kunnen uitnodigen om nog eens nader kennis te maken of samen iets leuks te gaan doen. Op die manier ontstaan er blijvende contacten en wordt eenzaamheid zo veel mogelijk verzacht.