‘Gemeente heeft te weinig aandacht voor de weg’

EMMEN

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota van vorig jaar diende de VVD - samen met D66, GroenLinks en SeniorenBelang Noord - een motie in om meer geld vrij te maken voor de verbetering van het onderhoud van fietspaden.

„Daar is nu eindelijk positief op gereageerd”, aldus VVD-Fractievoorzitter Johan Scheltens. “Dat zal een keer tijd worden. De veiligheid van fietsers is in het geding. We willen dat de gemeente meer aandacht schenkt aan veiligheid in het verkeer.”

Overigens geldt de onvrede van de VVD niet alleen de fietspaden. Scheltens: “We hebben al eerder vragen gesteld over het onderhoud van de wegen in de gemeente, want ook die kunnen een opknapbeurt goed gebruiken. De gemeente heeft daar te weinig aandacht voor. Dat wil de VVD verbeterd hebben. Emmen is een uitgestrekte gemeente. Daarin heb je goede wegen en fietspaden nodig. En op veiligheid mag je al helemaal niet bezuinigen.”

Fietspaden

Ter verdediging van de gemeente: verbetering voor de eerste fietspaden is toegezegd. Reconstructie en groot onderhoud van de fietsverbindingen van Erica naar Nieuw-Amsterdam en van Weerdinge naar Emmen Centrum worden nog dit jaar opgepakt. De verlichting van het fietspad naast het Oranjekanaal tussen de Rondweg en de Sporthal Bargeres wordt zelfs al volgende maand gerealiseerd. „We zullen zien”, zegt Scheltens. „We gaan het kritisch volgen.”