Tweede zege voor FC Emmen in Eredivisie

UTRECHT/EMMEN

In de Domstad Utrecht won FC Emmen zondag met 2-1 van de plaatselijke FC, waar de nieuwe trainer Dick Advocaat nog niet op de bank zat.

Sander van de Streek zette FC Utrecht binnen het eerste kwartier nog wel op voorsprong, maar de directe rode kaart voor Urby Emanuelson luidde op slag van rust het onheil in voor de thuisclub. De ingevallen Luciano Slagveer maakte in de 51e minuut de 1-1.

Het was Glenn Bijl die FC Emmen de drie punten bezorgde. De Stadskanaalster scoorde twaalf minuten voor tijd op fraaie wijze. Reuven Niemeijer debuteerde in competitieverband in het shirt van FC Emmen en had direct een basisplaats.

FC Emmen staat nu negende met zeven punten en krijgt zondagmiddag 23 september bezoek van PEC Zwolle. De club uit de Hanzestad heeft drie punten en staat zestiende. Een altijd interessant affiche staat de fans van beide clubs te wachten in De Oude Meerdijk.