Icare en Drenthe College starten samen opleiding

EMMEN

Het vinden van voldoende gekwalificeerde medewerkers is voor veel zorgorganisaties een grote uitdaging. Icare Verpleging en Verzorging biedt daarom samen met Drenthe College een verkorte opleiding tot verzorgende IG - IG staat voor Individuele Gezondheidszorg - aan in Emmen, Assen en Meppel.

Dit opleidingstraject biedt mensen die geen werk hebben of niet tevreden zijn met hun huidige baan de mogelijkheid om zich te laten omscholen tot verzorgende IG. Drie groepen met in totaal zestig leerlingen zijn net gestart en namen afgelopen week deel aan de introductiebijeenkomst.

De opleiding tot verzorgende IG duurt drie jaar. Icare heeft samen met Drenthe College een speciaal verkort programma van twee jaar ontwikkeld om verzorgenden in de wijkverpleging op te leiden. Het eerste half jaar volgt de medewerker een intensief programma. Hij of zij loopt zestien uur per week mee met een gediplomeerde collega en gaat twee dagen per week naar school.

Daarnaast besteedt de leerling tijd aan thuisstudie. Na een half jaar is de medewerker bevoegd en bekwaam om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren, zoals helpen met wassen, aankleden, medicijnen uitdelen en insuline spuiten. Als de opleiding na twee jaar succesvol is afgerond, is de medewerker volledig inzetbaar als verzorgende IG.