Ambachtsmakelaar aan de slag in Zuidoost-Drenthe

EMMEN/COEVORDEN/ODOORN

In Zuidoost-Drenthe gaat een zogeheten ambachtsmakelaar aan de slag. Oude en nieuwe ambachten bij elkaar brengen, met de ambachtelijke ondernemers nieuwe markten en afzetkansen verkennen en het creëren en een match van vraag en aanbod neerzetten zijn de taken. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft besloten De Hondsrug UNESCO Global Geopark een subsidie van 140.000 euro te verlenen uit het LEADER programma Zuidoost-Drenthe.

Een groep van veertig ondernemers kwam sinds mei vorig jaar bij elkaar. Eén van hen - glazenier Kirsten Alferink Cramer - is al vanaf het begin bij het initiatief betrokken. Elkaar versterken vindt ze een groot goed. “We moeten elkaar helpen en kunnen elkaar aanvullen. Eén persoon kan een groot creatief denker zijn, terwijl de ander toegang heeft tot een breed netwerk”, zegt de glazenier uit Odoorn.

Het project start in oktober en loopt door tot de zomer van 2021.