Topman weg bij Lefier

EMMEN

Na zes jaar neemt bestuurder Lex de Boer afscheid van woningcorporatie Lefier en zal per 1 december in dienst treden als directeur van Pantar, het sociale werkbedrijf van de gemeente Amsterdam en Diemen.

De Boer trad op 1 november 2012 als bestuurder in dienst bij Lefier. Hij stond voor de opgave van drie zelfstandige woonbedrijven en een ontwikkelbedrijf één Lefier te maken. Hij voerde daartoe een ingrijpende reorganisatie door. Ook zette De Boer een heldere visie neer over betaalbaarheid. Dat stelde Lefier in staat een zeer gematigd huurbeleid te voeren.

Ook kwam er onder leiding van De Boer een portefeuilleplan tot stand, waarbij Lefier de komende tien jaar voor honderd miljoen euro per jaar investeert in nieuwbouw en verduurzaming. De Boer heeft zich ook ingezet voor duurzaamheid met het ‘Nul-op-de-Meter maken’ van woningen. Met woningen die deels in het aardbevingsgebied liggen, heeft de bestuurder jarenlang samen met andere corporaties een sterke lobby naar de overheid gevoerd.