Paulien Woortman helpt graag mensen

EMMEN

Paulien Woortman is 36 jaar en eigenaar van Praktijk Voeding & Welzijn. De voedingsdeskundige woont in de Emmer wijk Bargeres. Lees meer over Paulien in deze Doorloper.

Een relatie?
“Al dertien jaar ben ik samen met Pascal en wij hebben een hele lieve zoon van bijna 8 jaar.”

Emmen betekent voor mij...
“In Emmen ben ik geboren en getogen. Ik woon hier al 36 jaar en Emmen is een erg fijn dorp. Er wordt voor jong en oud veel georganiseerd waardoor Emmen in trek blijft. Wat mij erg aantrekt in Emmen is het Raadhuisplein. Een heerlijke overzichtelijke plek om even te picknicken of te genieten van de rust.”

Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan...
“Dan zou ik willen investeren in gezonde voeding op bijvoorbeeld scholen. Kinderen hebben tegenwoordig steeds meer overgewicht en ontwikkelen op jonge leeftijd al auto-immuunziekten zoals diabetes. Ik zou graag mijn steentje bijdragen om dit een halt toe te roepen.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“Op mijn vijftiende deed ik mijn eerste stap in de Boogie Bar in Barger-Oosterveld. Hier heb ik heel wat jaren van mogen genieten. Toen ik wat ouder werd kwamen Big Fun, de Brasserie en de Zwetser om de hoek kijken en zo waren er nog wel meer kroegen waar ik graag op stap ging.”

Als mijn favoriete sportclub wint, dan...
“Eigenlijk heb ik die niet echt. Vroeger thuis was het altijd Ajax, dus dat is wel een beetje blijven hangen. Mijn zoon voetbalt bij Drenthina in Emmen en daar ben ik dan ook fan van. Als ze winnen ben ik enorm blij voor zijn club.”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was...
“Ja, toen was ik best wel jong. Dertien jaar denk ik. Het was een jongen bij mij in de wijk.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Zo nu en dan heb ik samen met mijn man en zoon een enorme lachbui. Als we zo’n bui hebben dan lopen er toch wel traantjes over mijn wangen. Dat zijn momenten die ik niet snel vergeet.”

En dat ik huilde ook...
“Ik ben een enorm gevoelig persoon en kan me erg goed inleven in een ander, waardoor hij of zij me ook flink kan raken. Zo kan ik erg snel huilen, maar daarentegen kan ik ook flink in de lach schieten.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“Ik heb niet echt een favoriet boek. Graag lees ik informatieve boeken binnen mijn vakgebied, maar ik lees ook graag romans of een leuk tijdschrift. Momenteel lees ik een erg leuk blad: Lekker Gezond.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Mijn nachtrust is me heilig, maar als mijn partner, zoon, familie, vriend of vriendin me nodig heeft? Dan sta ik paraat.”

Het eerste wat ik doe na mijn werk, is...
“Het voordeel is dat ik een praktijk aan huis heb, maar als ik mijn twee mannen weer zie gaan we gezamenlijk eten en kletsen we over hoe onze dag is verlopen. Altijd erg gezellig, want mijn zoon en ik praten graag.”

Als ik niet in Emmen zou wonen, dan...
“Zou ik heel graag richting de Scandinavische landen willen zoals bijvoorbeeld Noorwegen. De omgeving lijkt me er heerlijk rustig en prachtig omgeven door bergen en de andere natuur.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje...
“Dit lintje heeft mijn man Pascal verdiend. Hij heeft mij het afgelopen jaar enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Zonder hem had ik niet gestaan daar waar ik nu sta.”

Wat ik vroeger wilde worden, is...
“Zuster. Mijn moeder is verpleegkundige op de kinderafdeling in het Emmer ziekenhuis en in mijn jeugd leek mij dat zo mooi om kinderen te verzorgen. Toen ik eenmaal ouder werd leek mij werken met kinderen ook wel erg pittig, want kinderen in het ziekenhuis zijn ziek en hebben intensieve zorg nodig.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is...
“Toch ben ik iets in de zorg gaan doen, want in mijn beroep als voedingsdeskundige ben je ook een stukje zorg aan het leveren. Ik begeleid mensen met uiteenlopende klachten zoals gewichtsproblemen, diabetes en maag- en darmklachten. Het helpen van mensen geeft mij zeer veel voldoening.”

Mijn hobby’s zijn...
“Ik vind het heerlijk om wandelingen te maken in de natuur. Ook sta ik graag in de keuken om mijn ideeën uit te werken. Ik maak graag nieuwe recepten.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is...
“De geboorte van mijn zoon in 2010. Dit is het mooiste wat er in mijn leven is gebeurd. Ook vind ik het geweldig dat ik met mijn praktijk nu mijn passie als voedingsdeskundige waar mag maken.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Sinds kort is mijn website www.voedingenwelzijn.nl online.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.