Handbaljeugd Zuidoost-Drenthe gefuseerd verder

EMMEN

DOS, HVC, SVBO en E&O zijn een fusieproject voor de B-jeugd gestart, die met de naam DESH speelt.

Het komende seizoen brengt DESH twee B-jeugdteams op de been. Eén ploeg gaat uitkomen in de landelijke jeugddivisie met Jeroen Fokkens als trainer/coach. Het andere team gaat een gooi doen naar het kampioenschap in de Regio Noord competitie. Laatstgenoemde formatie staat onder leiding van Gerda Lambers.

Doelstelling van het fusieproject DESH is zorgen voor een opleidingstraject dat beter aansluit en past bij de ambities en doorstroming van jonge handbaltalenten. Wekelijks worden de jongemannen op maat begeleid. Daarnaast blijven de leden inzetbaar voor de seniorenteams van hun eigen club. De septembermaand wordt door de verenigingen gebruikt om alle uitdagende plooien rondom de samenwerking glad te strijken.

Afgelopen zaterdag kwam DESH voor het eerst in actie. In de Oosting Arena in Emmen werd de trial tegen de collega’s van Hurry Up en Combinatie Twente gewonnen. Dit toernooi werd er nog gespeeld in de kleding van E&O. Binnenkort wordt het nieuwe tenue voor DESH gepresenteerd.