Akka’s Stadsboerderij krijgt keurmerk

EMMEN

Akka’s Stadsboerderij in het Rensenpark in Emmen is door het Comité Dierennoodhulp uitgeroepen tot 'diervriendelijke kinderboerderij'. Het keurmerk wordt op Oudere dierendag, woensdag 12 september, uitgereikt.

Akka’s Stadsboerderij krijgt het keurmerk 'vanwege het goede voorbeeld dat deze kinderboerderij geeft'. Ook kinderboerderijen in Amsterdam en Castricum ontvangen op deze dag dit predicaat. Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp: “Wij zijn heel erg blij dat deze kinderboerderijen het goede voorbeeld geven. En het mooiste is: zij hebben er niet minder bezoekers door!”

Met de Oudere dierendag wil Comité Dierennoodhulp aandacht vragen voor het feit dat op veel kinderboerderijen een groot deel van de dieren niet de kans krijgt om oud te worden.