Beheer Grote Rietplas doorn in het oog van VVD

EMMEN

VVD-raadslid Marcel Meijer gaat maandagavond tijdens de commissievergadering vragen stellen over het waterbeheer van het woon- en recreatiegebied de Grote Rietplas in Emmen. “Niet alleen was het waterpeil zo laag dat de steigers droog kwamen te staan”, zegt Emmenaar Meijer. “Mede daardoor was de waterkwaliteit zo slecht dat er niet gezwommen kon worden. Het is tijd voor maatregelen.”

Meijer vindt dat er vanwege de bewoners en recreanten een schone taak en een belangrijke verantwoordelijkheid ligt voor het waterschap, de provincie en de gemeente. “De VVD Emmen ziet graag dat de gemeente Emmen het voortouw neemt”, vertelt Meijer.

Meijer benoemt het zwem-, surf-, kano- en zeilwater van de Grote Rietplas. “Ik denk ook aan stranden, ligweides, haventjes, een camping, parkeerplaatsen, wandelpaden en fietspaden. Omgeven door een bosrijke omgeving. Daar moeten we zuinig op zijn.”