Bedrocks weggevaagd in Hengelo

EMMEN

Zondagmorgen in de auto naar het Overijsselse Hengelo zat de sfeer er bij het vlaggenschip van de Emmer Bedrocks nog goed in. Het werd na de wedstrijd een lange terugweg voor de Emmer honkballers, die met 38-1 weggevaagd werden door thuisploeg Giants.

In Hengelo stond de wedstrijd tegen Giants - de voorlaatste in de competitie - op het programma. De Bedrocks die laatste staan op de ranglijst in de tweede klasse, hadden de thuiswedstrijd met slechts één punt verschil verloren. De Emmenaren waren van plan om de eerste punten dan eindelijk binnen te halen, maar niets bleek minder waar. Na één inning zakte de moed al aardig in de schoenen van de Emmenaren.

Waar het precies aan lag is moeilijk te duiden, maar bijna iedereen zal zijn slechtste dag van het seizoen hebben gehad. Fout na fout werd gemaakt op elk vlak en aanvallend konden de Bedrocks ook al niet van zich laten horen. In de eerste inning moest startend werper Max Kamp al worden gewisseld. Halverwege de wedstrijd kon hij zelfs helemaal niet verder spelen. Door nog meer blessureleed en een aantal wissels kon halverwege de wedstrijd met nog slechts acht honkballers worden gespeeld in plaats van de benodigde negen. Al met al een dag om snel te vergeten, want de Emmenaren verloren met 37 punten verschil.

Tweede team

Het tweede team van de Bedrocks speelde zondag tegen hekkensluiter Cubs in Hardenberg. In de eerste innig kwam Bedrocks al snel op een 0-1 voorsprong, maar werper Melvin Brandjes kon in het tweede deel van de inning niet voorkomen dat Cubs langszij kwam. Toch maakte Brandjes met twee keer drieslag snel een einde aan de dreiging. Vervolgens kwam Bedrocks in de tweede inning niet tot scoren.

In de gelijkmakende slagbeurt liep Cubs verder uit, waarna Davey Paulussen op de heuvel verscheen om de schade verder te beperken. In de derde inning was het Paulussen zelf die drie mensen over de thuisplaat bracht door een mooie tweehonkslag in het rechtsveld. Beide teams scoorden in de vierde inning nog één punt.

De vijfde inning was voor Bedrocks het meest productief met liefst vijf punten. Opvallend is dat zes van de tien punten van Bedrocks door de onderste vier mensen van de slaglijst zijn gemaakt, met zelfs drie punten door Erik Többen. Met de eindstand 5-10 gingen de punten mee naar Emmen.

Het tweede team van de Bedrocks krijgt zondag 16 september vanaf 11.00 uur te maken met Caps uit Hoogeveen. Het vlaggenschip sluit die dag vanaf 14.30 uur de competitie af op de eigen Meerdijk tegen Red Caps uit Leusden.