Shantykoren beloven spektakel in Vlinderstad

EMMEN

In het centrum van Emmen wordt op zondag 9 september de 16e editie van het Internationaal Shanty & Seasong Festival gehouden. Een groot aantal shantykoren uit Nederland en Duitsland zorgt voor een groot muzikaal spektakel in de Vlinderstad. Naast dit muziekspektakel is er van 11.00 tot 18.00 uur een grote braderie en vlooienmarkt. Om alvast in de sfeer te komen vrolijkt Dweilorkest Dinges van 11.00 tot 13.00 uur de boel wat op.

Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om shantykoren uit bijna geheel Nederland en twee koren uit Duitsland naar Emmen te halen. Vanaf 13.00 uur zullen op acht podia op de stadsvloer 24 koren optreden. Het hoogtepunt is op het hoofdpodium naast de HEMA, als om 17.30 uur alle zangers, muzikanten en publiek één groot koor vormen en een lid van het college van de gemeente Emmen het festival afsluit.

De volgende koren doen mee aan het evenement: The Sweelsingers (Zweeloo), De Noaberzangers (Nieuw-Amsterdam/Veenoord), De Stormvogels (Emmen), Shantykoor Scheveningen, Shantykoor de Landrotten (Roden), Shantykoor Bravour (Woerden), Shantykoor De Rundezangers (Emmer-Compascuum), Loo en Drosten Singers (Dalen), Shantykoor Sjompiesingers (Gramsbergen), Shantykoor Spier, Eemslandershanty’s (Klazienaveen), Bataviakoor (Lelystad), Dickningergeuzen (De Wijk, Roergangers (Stadskanaal), Shantykoor de IJsselboei (Brummen), Shantykoor Aan Lager Wal (Hurdegaryp), Shantykoor Vlaardingen, Kajuit Zangers (Putten), Shantykoor Het Roer Om (Barneveld), Shantykoor Westenwind (Amersfoort), Bij Nacht en Ontij (Assen), Shantykoor De Zoute Zee (Huizen). Uit Duitsland komen Shantychör Geeste en Shantychör Wasserstad uit Nordhorn.

De organisatie is in handen van de Stichting Shanty Cultuur Emmen en het Piratenkoor De Stormvogels. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.destormvogels.nl.