Open Monumentendagen ook in gemeente Emmen

ZWARTEMEER/EMMEN

Ook in de gemeente Emmen worden op zaterdag 8 en zondag 9 september de Open Monumentendagen gehouden. De dagen vallen samen met de Uitmarkt Emmen in het Rensenpark. Dat meldt de Historische Vereniging Zuidoost-Drenthe. In Europa is het thema van de de Open Monumentendagen.

Veelal zijn de locaties om te bezoeken in de gemeente Emmen open van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie daarover staat op de website www.hvzod.org. De Open Monumentendagen in de gemeente Emmen worden vrijdag 7 september om 19.30 uur door wethouder Jisse Otter geopend in het grensdorp Zwartemeer bij het voormalige grenskantoor aan de Eemslandweg.

Door Stichting Cultuur-Historisch Zwartemeer is een programma georganiseerd voor het hele weekend. Zo keert bijvoorbeeld de oorspronkelijke functie van het grenskantoor éénmalig terug.