Werkgevers praten over geletterd op het werk

EMMEN/COEVORDEN/ODOORN

De Week van de Alfabetisering is onderweg. De gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden zetten zich in voor het verlagen van laaggeletterdheid op de werkvloer. Veel bedrijven denken dat het met laaggeletterdheid binnen de eigen muren wel meevalt, maar in de regio Emmen heeft zo’n vijftien procent van de mensen moeite met lezen en schrijven.

Speciaal voor werkgevers en werkgeversorganisaties wordt op donderdag 6 september een bijeenkomst gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij De Groot Installatiegroep in Emmen. De bijeenkomst in het pand aan de Phileas Foggstraat wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek, het Taalpunt Emmen telt mee met Taal, de gemeente Emmen en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen (VPB) Emmen.

Aanpak

De Emmer wethouder Robert Kleine en directeur Marchien Brons van Bibliotheek Emmen vertellen donderdag over de aanpak van laaggeletterdheid in Emmen. Maurice de Greef van de Universiteit Maastricht praat ondernemers bij over zijn onderzoek naar laaggeletterdheid op de werkvloer in Drenthe en burgemeester Eric van Oosterhout gaat in gesprek met een taalambassadeur. Caroline Habing - zij is taalpuntcoördinator - legt uit wat het Taalpunt voor werkgevers kan betekenen.

Aan het einde van de avond wordt een overeenkomst ondertekend waarmee bedrijven lid worden van het zogeheten Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe. Daarmee verklaren de bedrijven om zich in te zetten voor het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio.