De Praom maakt werk van verkeersveiligheid

ZWARTEMEER

Op basisschool de Praom in Zwartemeer is woensdagmorgen het Drents Verkeersveiligheids Label (DVL) uitgereikt. Afgelopen schooljaar is de christelijke basisschool hard aan het werk geweest om de verkeersveiligheid van de kinderen te vergroten.

De werkgroep verkeer - waarin ouders en de directeur van de school zitten - heeft gezorgd voor een verkeersplein voor praktijklessen. Om het behalen van het label te vieren, kwamen de kinderen vandaag op versierde fietsen naar school. Op het plein werden wethouder René van der Weide en Zebra Seef - de mascotte van het Drents verkeersveiligheidslabel - opgewacht door alle kinderen. Daar was ook de officiële uitreiking van het label. Daarna kregen de kinderen de eerste verkeersles op het nieuwe plein.

Het DVL is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in het schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn verkeerslessen op school, ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen moet een school voldoen aan bepaalde criteria.