Stroeve start nekt vlaggenschip Bedrocks

EMMEN

Het vlaggenschip van de Emmer Bedrocks kreeg zondag het Groninger Caribe op bezoek. Ook deze middag beloofde het gezien de stand in de competitie een moeilijke krachtmeting te worden. En dat bleek, want het werd 7-23 voor de Groningers op sportpark de Meerdijk.

In de wedstrijd onder leiding van de scheidsrechters Devi Seijkens en Erik Eilering kreeg startend werper Ruben van Wieren moeilijk grip op de slagmannen uit Groningen. Door mooie hits en te veel veldfouten aan Emmer kant liep Caribe in de eerste inning al uit naar 0-12. Deze stroeve start - de meest stroeve start van het seizoen - kwamen de Bedrocks gedurende de wedstrijd ook niet meer te boven.

In de tweede inning nam werper Max Kamp de leiding op de heuvel over en hij deed dit niet onverdienstelijk. Helaas voor de thuisfans konden de honkballers uit Emmen niet genoeg slagkracht laten zien om het nog spannend te maken. Met de forse nederlaag tot gevolg. Beste slagmannen aan Emmer zijde waren Max Kamp met vier hits en Julian Zoeteman met drie hits. Met nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen wacht het eerste team van de Bedrocks nog altijd op de eerste punten. Komend weekend treden de Emmenaren aan tegen Giants in Hengelo.

Tweede team

Het tweede team van Bedrocks speelde zondagmorgen op de Meerdijk tegen koploper Hickory uit Winterswijk. Ook hier was het bezoekende team de betere aan slag en in het veld. Het was opmerkelijk dat aan beide kanten veel punten gescoord werden door fouten van de veldpartij.

In de tweede en derde inning was het steeds Bedrocks dat de achterstand tot één punt wist terug te brengen. De laatste inning waren de gasten het meest productief met zes punten. Deze achterstand was niet meer te overbruggen voor de Emmer reserves, waardoor de eindstand op 7-14 kwam.