Germanicus wint eerste bekerwedstrijd

COEVORDEN

Germanicus speelde zaterdag het eerste bekerduel tegen FC Klazienaveen en wist met 1-0 te winnen. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van erelid Wim van Sonsbeek. Daarnaast speelden de Germanen met rouwbanden.

Germanicus begon goed aan de wedstrijd en was zeker in de eerste dertig minuten de bovenliggende partij. Via de vleugels kwamen de Coevordenaren goed door en werd er gevaar gesticht via Pim van der Veen en Stan Ypenburg. Tot een doelpunt kwam het niet doordat er net te lang werd gewacht met afronden en spits Cremer te weinig werd bereikt.

Aan de andere kant had FC Klazienaveen ook op voorsprong kunnen komen, maar doelman Mendes stond op zijn post en redde bekwaam. Op slag van rust kwam Germanicus toch op voorsprong. Marco Cremer wist na een goede aanval via de zijkant uit de draai te scoren.

Dreigend

Na de pauze kwam FC Klazienaveen beter in het spel en was de ploeg meer dan eens dreigend zonder tot echt grote kansen te komen. De kansen werden goed gepakt door Gio Mendes of de verdedigers Van Dijk, Boer, Haandrikman en Tijsma grepen goed in. De gelijkmaker had in deze fase zeker kunnen vallen, maar Germanicus stond organisatorisch goed. In de slotfase kwamen de kansen op 2-0, maar de doelman van FC Klazienaveen redde bekwaam.

Germanicus vervolgt de voorronde in het bekertoernooi op zondag 9 september met de uitwedstrijd in de Emmer wijk Barger-Oosterveld tegen SVBO. FC Klazienaveen krijgt in de bekerpoule op zaterdag 8 september op eigen veld te maken met Valthermond.