Bouw zonneparken in andere handen

COEVORDEN/GASSELTERNIJVEEN

Nuon heeft drie projecten overgenomen van PowerField, een ontwikkelaar van zonneparken. De overname van deze projecten betekent dat Nuon twee zonneparken kan bouwen en een optie heeft op koop van een derde project, wanneer de vergunning onherroepelijk wordt met een totaal van 27.5 megawatt. Dat staat gelijk aan energie voor maximaal 8000 huishoudens. De locaties zijn Coevorden (7 megawatt), Gasselternijveen (3.5 megawatt) en Dokkum (17 megawatt).

“We zijn erg blij met deze overname”, zegt Margit Deimel namens Nuon. “Voor Coevorden en Gasselternijveen zijn de subsidie en vergunning al verkregen. Dit betekent dat we ook vrij snel kunnen starten met de aanleg van twee zonneparken. Wij hopen dat de netaansluiting voorspoedig verloopt en dat we dit jaar de eerste palen kunnen slaan. Het doel is om volgend jaar de eerste kilowatturen op het net te gaan leveren.”

PowerField zegt ‘trots te zijn dat Nuon de genoemde projecten overneemt’ en meent een relevante bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen in Dokkum en Wormer.