Meer vrijwilligers lopen warm voor SVV’04

SCHOONEBEEK

Door middel van de aanpak Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd van SportDrenthe heeft voetbalvereniging SVV’04 uit Schoonebeek 110 nieuwe vrijwilligers geworven. Het aantal is gerealiseerd door een persoonlijke wervingsactie.

“Het verbaast ons in positieve zin hoeveel mensen bij willen dragen aan de vereniging”, zegt clubvoorzitter Jos van Hees. “Het blijkt dat mensen wel willen bijdragen, maar eerst gevraagd moeten worden. Ik ben erg trots op de inzet van onze vrijwilligerscommissie, die samen met een groep vrijwilligers dit resultaat heeft weten te bereiken.”

Ambitie

SVV’04 is volgens Van Hees een club met ambitie. Die ambitie bracht met zich mee dat er meer vrijwilligers nodig zijn om de verenigingsdoelen te bereiken. “We hebben geïnventariseerd voor welke taken binnen de club meer handen gewenst zijn. Met een persoonlijke wervingsactie hebben wij veel van onze leden benaderd met de vraag wat zij willen doen voor de vereniging. We keken daarbij in eerste instantie naar de talenten en interesses van geïnteresseerden en zochten daar een passende taak bij. Zo is het voor de nieuwe vrijwilligers erg leuk om met de taak aan de slag te gaan.”