FC Emmen thuis niet langs De Graafschap | Fotoserie

EMMEN

FC Emmen speelde vrijdagavond voor de eerste keer gelijk als eredivisionist. De ploeg van trainer Dick Lukkien deelde de punten met De Graafschap uit Doetinchem. Het werd 1-1 in De Oude Meerdijk.

De van een blessure teruggekeerde Alexander Bannink maakte negen minuten voor tijd de 1-0, maar Fabian Serrarens zorgde in de 88e minuut voor de eindstand namens de Superboeren, die net als FC Emmen nu vier punten bezitten. Beide promovendi hadden daar vier duels voor nodig.

“Vier punten uit de eerste vier wedstrijden zou al mooi zijn of anders het liefst vijf”, liet voorzitter Ronald Lubbers optekenen in de presentatiegids van FC Emmen. De Oosterhesseler preses voegde er in de gids overigens nog aan toe ‘dat het altijd anders loopt dan vooraf gedacht’. Duidelijk was wel dat FC Emmen zichzelf voor het eigen publiek vrijdag niet wist te belonen met de volle buit.

Reuven Niemeijer

Wellicht kan Reuven Niemeijer daar vanaf nu verandering in gaan brengen, want de middenvelder wordt gehuurd van Heracles Almelo. De 23-jarige Tukker speelde in de jeugd van bijvoorbeeld Quick’20 in Oldenzaal. Niemeijer kwam 36 keer in actie op het hoogste nationale niveau en scoorde alweer elf keer.

Volgens directeur Ben Haverkort van FC Emmen kan de twintiger het verlies opvangen van aanvaller Cas Peters, die is vertrokken naar FC Volendam. Haverkort ziet in Niemeijer namelijk een speler met veel diepgang en scorend vermogen.