Uitbreiding ‘t Huis van Heden gestart

EMMEN/COEVORDEN/ODORN

Hospice 't Huis van Heden aan de Emmer Markeweg wordt uitgebreid met twee gastenkamers. Vrijdagmorgen werd daarvoor het startsein gegeven. De wethouders Raymond Wanders (Emmen), Joop Brink (Coevorden) en Nynke Houwing (Borger-Odoorn) staken daarvoor de handen uit de mouwen.

Voorzitter Jan Hulsegge van het bestuur van het hospice bedankte de drie gemeenten voor hun steun in de vorm van de financiering van huishoudelijke hulp en de zeventig vrijwilligers. “Zo draaien we al twaalf jaar op uitstekende wijze.” Ook Icare werd in het zonnetje gezet. Deze organisatie verzorgt de nachtverpleging.

Het aantal aanvragen nam in de loop der jaren toe en er is een wachtlijst. Daarom kwamen er plannen voor uitbreiding, die dankzij vele bijdragen kan worden gerealiseerd. Voorzitter Harm Brummel en bestuurslid Cor van Driel van de Vrienden van het hospice zorgden ervoor dat het benodigde geld bijeen kon worden gebracht. Er was 200.000 euro nodig en dat bedrag is er ondertussen.

Fondsen

Tijdens de bijeenkomst in de Vlinderstad overhandigden Martin Flory van Flory Beheer en Piet Wigboldus - directeur van Koenen Bouw - cheques van respectievelijk 5000 en 10.000 euro. Er werden vele fondsen aangeschreven en dat zorgde voor 75 procent van het benodigde geld. Een groot aandeel kwam via de RopaRun, waaraan het team Sleen4Life meedeed. De laatste cheque - ter waarde van 25.000 euro - kwam van het Oranje Fonds.

Vrijdagmorgen werd een contract ondertekend met het bedrijf Harwig, dat 94 zonnepanelen op het gebouw plaatst. Jaarlijks is voor het hospice een bedrag van 70.000 euro nodig, dat bijeen wordt gebracht dankzij sponsors en particulieren, die in plaats van cadeaus geld vragen voor het goede doel of acties houden.