Rondjes met de cabrio door Drenthe

EMMEN

De Bleerinck in Emmen heeft samen met de Lionsclub een cabriotocht door het Drentse landschap georganiseerd. Er werd volop genoten door de bewoners.

Door Anna Sophie Bakker

Er hing een opgewonden sfeer in de hal van de Bleerinck. De woonzorglocatie in de Emmer wijk Bargeres had namelijk een activiteit op de planning staan voor de bewoners. Er klonk enthousiasme, met toch ook een vleugje spanning. Een rit in een cabrio door het Drentse landschap gebeurt niet elke dag. Albertje Lubbers (58) is activiteiten begeleidster en vertelt: “Dit is uniek”. Samen met de Lionsclub, die zich inzet voor goede doelen, is deze dag tot stand gekomen. “Het is heerlijk voor de bewoners. Door in een cabrio te mogen rijden hebben ze het gevoel in de natuur te staan.”

Er is met een reden gekozen voor een tocht door het Drentse landschap. Lubbers: “Het is niet alleen een heel mooi landschap, het zorgt ook voor veel herkenning. De meeste mensen hebben iets met Drenthe, dus dat spreekt aan”. Dat het aanspreekt blijkt ook wel. Het is namelijk al de derde keer dat deze dag wordt georganiseerd, al lijken de tochten geenszins op elkaar. “Het is het gevoel wat het steeds weer compleet maakt”, weet Lubbers.

Cabrio’s

Op het moment dat bijna alle cabrio’s er zijn, worden de bewoners naar de voor hen uitgekozen auto geleid. Wanneer ze plaats nemen in de auto wordt de grijns op hun gezichten nog groter. Een man zit in een cabrio alsof hij er elke dag in zit. Met zijn arm leunend op de zijkant kijkt hij volop genietend om zich heen. Helemaal trots lacht hij iedere omstander toe. Dit is zíjn moment.

Mevrouw Klaver, bewoonster van de Bleerinck, zit glunderend te vertellen wat er gaat gebeuren. “Ik ga straks met mijn haren in de wind. Dat ze dit nog voor ons doen, is zo mooi. Dat meen ik echt.” Ook vindt ze de route heel bijzonder. “Het is fijn om er even uit te zijn. Waar ik nu heen ga kom ik verder nooit.” Het gevoel dat mevrouw Klaver erbij heeft doet haar dan ook helemaal stralen. Ze kan er maar lastig de goede woorden voor vinden. “Ik kan er niks anders over zeggen, ik vind het echt geweldig.” Al de hele dag heeft ze zich verheugd op dit moment. Dat haar kapsel straks helemaal door de war gaat, maakt haar niks uit. “Met de wind door mijn haren voel ik de vrijheid”, zegt ze. „En,” voegt ze er nog aan toe, “dat is het fijnste gevoel wat er is”.