Zeven clubs ondertekenen voetbalconvenant

EMMEN

Het voetbalconvenant in de gemeente Emmen is in kannen en kruiken. Op dinsdag 4 september zetten zeven voetbalverenigingen uit de gemeente Emmen hun handtekening onder het convenant, waaraan ruim een jaar is gewerkt.

Het is een initiatief van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). In het voetbalconvenant zijn onder meer afspraken vastgelegd over samenwerking, arbitrage, respect en discriminatie. Het convenant moet in de gemeente Emmen leiden tot een veiliger en plezieriger sportklimaat.

De voorzitters van de deelnemende voetbalverenigingen zullen dinsdag 4 september onder toeziend oog van René van der Weide, wethouder sport van de gemeente Emmen, het convenant ondertekenen.

Lezing Kevin Blom

Na de pauze zal Kevin Blom een lezing verzorgen over zijn boeiende loopbaan als internationaal arbiter. De bijeenkomst wordt gehouden in stadion De Oude Meerdijk van FC Emmen. De avond start om 19.30 uur en is gratis te bezoeken.